Vastaamme kaikille vuoden kuluessa – jos silloinkaan (osa 2)

Parisen kuukautta sitten (16.7.) kirjoitin tässä blogissa postauksen otsikolla Vastaamme kaikille vuoden kuluessa – jos silloinkaan, jossa kiukuttelin kustantamojen toiminnasta, eräistä turhista lupauksista. En rupea toistamaan sanojani, vuodatus on luettavissa täällä, mutta tarina saa nyt jatkoa. Eli pohjat tähän mennessä:

Sain tänään (13.9.) eräältä kustantajalta, kutsutaan sitä nyt vaikka nimellä Athene (sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Atena Kustannus Oy:n kanssa, nimien samankaltaisuus on puhtaasti sattuman sanelemaa), seuraavansisältöisen viestin:

Kiitos Athenelle lähettämästänne käsikirjoituksesta. Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta ottaa sitä kustannusohjelmaamme. Olette siis vapaa  tarjoamaan sitä jollekin toiselle kustantajalle.

Hyvää syksyä!

Ystävällisin terveisin

A.N.

Johon sitten vastasin:

Kiitos vapauttavasta päätöksestänne.

Kerrotte verkkosivuillanne, että

Tutustuminen saapuneisiin käsikirjoituksiin on aikaa vievää työtä. Vaikka vastauksemme viipyy, se ei tarkoita, että käsikirjoituksesi on unohdettu. Vastaamme kaikille käsikirjoituksia tarjonneille kuuden kuukauden kuluessa.

Siis ”kuuden kuukauden kuluessa”.

Lähetin käsikirjoitukseni Athenalle 28.11.2011, eli pian 10 kuukautta sitten. Muistutin olemassaolostani sähköpostitse 14.2., seitsemän kuukautta sitten. Toukokuun 30. päivä anelin mm. seuraavasti:

En tahtoisi vaikuttaa hätäiseltä enkä missään tapauksessa hoputtaa Teitä – mutta tilanne vain nyt on sellainen, etten voi sitä välttää: T. Vaaskiven syntymän 100-vuotispäivä (19.7.2012) lähestyy kovaa vauhtia.

Olen päättänyt julkaista käsikirjoitukseni omakustanteena mikäli sille ei löydy kustantajaa. Ja ymmärrätte varmaan, että omakustanteen ainoa julkipääsyn mahdollisuus on kyseisenä merkkipäivänä. Tuolloin ainakin Oulussa on suunnitteilla seminaaria tai vastaavaa Vaaskiven tiimoilta. Ja tuosta tilaisuudesta ei omakustantaja voi myöhästyä. Siksi pyydän kohteliaimmin lausuntoanne käsikirjoituksestani, mahdollisimman pian.

Liitin tuohon viestiini myös uudemman, hiotumman version käsikirjoituksestani – mutta painotin, että mikäli olette tutustunut jo aiempaan versioon, en luonnollisestikaan oleta teidän ryhtyvän tähän uuteen. Tyydyn päätöksenne, oli se mikä hyvänsä.

Athena ei ole kuitannut käsikirjoitusta vastaanotetuksi, ei vastannut viesteihini.

Ja nyt te annatte armollisesti minulle luvan lähestyä muita kustantajia…

No, eihän mikään edes jonkinmoisia tuotto-odotuksia elättelevä kustantamo tällaiseen marginaaliraapustukseen itseään sotke, ymmärränhän minä sen. Ja siksi julkaisin käsikirjoitukseni omakustanteena. Kirjan vaiheita voi seurata vaikka blogista https://jtapio.wordpress.com/.

Mutta hei, pidetään mikä luvataan: Vastataan puolen vuoden sisällä. Tai päivitetään lupauksia. Ehkä jopa luetaan saapunut posti.

Menestyksekästä syksyä toivottaen

J.Tapio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s